Ausztrália

Több száz kilós metamfetaminfogás

215 kilogramm metamfetamint foglalt le a rendőrség a nyugat-ausztráliai Perth-ben pénteken.

2016.05.27 08:55MTI

A jégként is ismert drogot, a kristályos metamfetamint a rendőrség két lakásban foglalta le.

A több mint kétmázsányi kábítószer kétmillió adagnak felel meg, mintegy 150 millió dollár (42 milliárd forint) az utcai értéke.

A kábítószerügyben 14 külföldi állampolgárt vettek őrizetbe. Gary Dreibegs nyugat-ausztráliai rendőrfőnök közölte: nyilvánvaló, hogy egy anyagilag támogatott, jól szervezett, kifinomult bűnszervezettel van dolguk.

A metamfetaminnal kereskedő bűnszervezet utáni nyomozás azután indult, hogy a hatóságok a Perth-től mintegy négyszáz kilométerre lévő Geraldton város közelében egy hajón olyan konténereket találtak, amelyekben a kábítószer készítéséhez használt vegyszereket tárolják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.