Katasztrófa

Hatalmas robbanás egy indiai vegyi üzemben - halottak, rengeteg sebesült

Óriási robbanás történt csütörtökön egy vegyi üzemben az India nyugati részén fekvő Mumbai egyik külvárosában; a balesetben öten meghaltak és kilencvenketten megsérültek.

2016.05.26 18:03MTI

A robbanást követően tűz ütött ki a gyárban, majd az épület összeomlott. A környéken lakók a levegőbe került gáz miatt légzési nehézségekre panaszkodtak - számoltak be a hatóságok.

Az üzemtől mindössze egy kilométerre lakó Szumed Josi azt mondta, először azt hitte, földrengés van, annyira megrázkódott a házuk. "Az ablaküvegek kitörtek és kirohantunk az épületből" - tette hozzá.

Egy helyi rendőrtiszt közölte, vizsgálják a robbanás okát. Hangsúlyozta, a mentőszolgálatok továbbra is igyekeznek kimenteni a törmelék alatt rekedt embereket. "A mentési munkálatok holnap reggelig is eltarthatnak. Öten biztosan meghaltak és kilencen súlyosan megsérültek" - tette hozzá.

A mentőakcióban húsz tűzoltó-brigád és tizenöt mentőautó vesz részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.