Illegális bevándorlás

Teljesen kiürült a menekülttábor Idomeninél

A hét elején kezdődött akció erőszakmentesen zajlott le.

2016.05.26 16:14MTI

Befejeződött a görög-macedón határnál lévő Idomeninél kialakult sátortábor kiürítése. A hét elején kezdődött akció erőszakmentesen zajlott le - közölte csütörtökön Nikosz Toszkasz görög polgári védelemért felelős miniszter a görög állami televízióban.

„Közel s távol nem látni egyetlen migránst sem” - erősítették meg helyszínen lévő riporterek, akiket a hatósági akció kezdete óta első ízben engedtek a tábor területére.

A görög televízió felvételein látható volt, ahogy a Macedóniával fontos összeköttetést jelentő vasútvonalat is akadálymentesítették. A sínekről eltakarították a sátrakat és a szemetet.

Korábban a nap folyamán a görög bevándorlásügyi miniszter azt mondta, hogy a rendőrség Idomeniben marad, nehogy visszatérjen oda valaki a migránsok közül.

A tervek szerint hamarosan felszámolják a pireuszi kikötőben kialakult, mintegy 2 ezer főt számláló kisebb tábort és a volt athéni repülőtéren létesített ideiglenes állami tábort is, ahol jelenleg 4500 menekült és migráns tartózkodik.

Az embereket az Idomeniben táborozókhoz hasonlóan az ország különböző pontjain működő állami befogadóközpontokba viszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.