ÉLetveszélyes helyzetben volt az állat

Elvesztette páncélját a tűzben - 3D-nyomtatással újat kapott a teknős

Freddy Kreugerről nevezték el a megégett teknőst, akinek életét a legújabb nyomtatási technológia mentette meg.

2016.05.24 08:24ma.hu
Screenshot

Hála egy önkéntes mentőcsoportnak, megmenekült Freddy, a teknősbéka, miután nagyon megégett egy brazil erdőtűzben, és páncéljának 85 százalékát elvesztette, ami lényegében felért a halálos ítélettel számára.

Rodrigo Rabello talált a szerencsételnül járt állatra, aki bár nőstény, a Rémálom az Elm utcában című film gonosz főszereplőjéről kapta a nevét. Kollégáival számítógépes program segítségével megtervezték, majd 3D nyomtató segítségével kinyomtatták az állat hiányzó alkatrészét. Az új páncélt négy darabból állították össze, és kukoricából készült természetes alapanyagot használtak hozzá.

Bár az állat még nincs jól, tüdőgyulladást is kapott, kilátásai jók. Köszönhetően ennek a lelkes szakembergárdának, akik az elmúlt időszakban számos protézist készítetetk már bajbajutott állatoknak.

Screenshot


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.