Jog

Németországban történelmi csúcsra emelkedett a politikai indíttatású bűncselekmények száma

Tavaly 38 981 politikailag motivált bűncselekményt regisztráltak, ami éves szinten 19,2 százalékos emelkedés és a legmagasabb érték a rendszeres adatfelvétel 2001-es kezdete óta.

2016.05.23 15:51MTI

Németországban 2015-ben minden korábbinál magasabbra emelkedett a politikai indíttatású regisztrált bűncselekmények száma a szövetségi belügyminisztérium hétfőn közölt adatai szerint.

Tavaly 38 981 politikailag motivált bűncselekményt regisztráltak, ami éves szinten 19,2 százalékos emelkedés és a legmagasabb érték a rendszeres adatfelvétel 2001-es kezdete óta.

Az ügyek többsége jobboldali indíttatású volt, 22 960 ilyen esetet regisztráltak, ami 34,9 százalékos növekedés 2014-hez képest.

A legnagyobb mértékben a menedékkérők, menekültek szállásai elleni támadások száma emelkedett, tavaly 1031 ilyen ügyet jegyeztek fel, ami 418 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 199-hez képest. A legtöbb esetet - 472-őt - a menekültválság eddigi legsúlyosabb szakaszában, a tavalyi utolsó negyedévben regisztrálták.

A szállások elleni bűncselekmények hulláma nem hagyott alább, az idén az év első három hónapjában újabb 347 esetet regisztráltak - mondta berlini tájékoztatóján Thomas de Maiziere belügyminiszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.