Terrorizmus

Legalább százan meghaltak az északnyugat-szíriai robbantásokban

A merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett.

2016.05.23 12:25MTI

Legalább száz ember meghalt és nagyon sokan megsebesültek az északnyugat-szíriai Tartúsz és Dzsabla kikötővárosokban hétfőn elkövetett robbantásos merényletekben - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, kiterjedt szíriai aktivistahálózattal rendelkező civil szervezet.

A merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett.

Az OSDH szerint összesen hét gépjárműbe rejtett pokolgépet hoztak működésbe közel azonos időben a Földközi-tenger partja menti városokban. Tartúszban legalább 48, míg a mintegy hatvan kilométerre északra fekvő Dzsablában 53 ember vesztette életét a robbantásokban. Feltehetően az összes áldozat civil.

A londoni székhelyű szervezet szerint a hét gépkocsi közül ötöt öngyilkos merénylők vezettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.