Élelem után kutatnak

Kóbor fekete medvék a tűz után Kanadában

Fekete medvék kóborolnak élelem után kutatva az erdőtűz sújtotta albertai városban, Fort McMurrayben, ahová júniustól térhetnek vissza a lakók.

2016.05.22 18:25MTI

A medvék azután vándoroltak be nagy számban az iparvárosba, hogy a május elején kitört hatalmas erdőtűz miatt ki kellett telepíteni az ott lakó mintegy 90 ezer embert, akik maguk mögött hagyták a kukákat és az élelemmel teli hűtőszekrényeket is - mondta a helyi hal- és vadvédelmi hatóság szóvivője.

Brendan Cox szerint a medvék okosak és alkalmazkodók, mérföldekről kiszagolják az ételt. "Ahogy az ember visszatér a közeli élelmiszerboltba vagy a kedvenc éttermébe, ezek az állatok újra és újra meglátogatják a táplálékforrást" - magyarázta Cox.

Fort McMurrayben hét vadvédelmi szakember járőrözik, étellel ellátott csapdákat állítanak fel a táplálékban bővelkedő "vadászterületre" visszajáró medvék ellen. Eddig négyet kaptak el, kettőt szabadon engedtek a vadonban, kettőt el kellett altatniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.