Időjárás, a mostoha

Pusztító ciklon söpört végig Bangladesen

Heves esőzésekkel és erős széllel söpört végig szombaton Banglades déli partvidékén egy pusztító ciklon, amely több százezer embert kényszerített otthona elhagyására és legkevesebb tizenegy ember halált okozta.

2016.05.21 19:16MTI

A hatóságok ötszázezer embert helyeztek biztonságba a Roanu ciklon elől, amely helyenként száz kilométer per órás sebességet megközelítő széllökésekkel pusztítottMédiainformációk szerint a haláleseteket az okozta, hogy Bola, Csittagong, Cox's Bazar és Patuakali körzetekben a vihar több lakóházat romba döntött.

A bangladesi meteorológiai szolgálat közleménye szerint több tucatnyi falut elárasztottak a hirtelen lezúdult eső miatt kialakult víztömegek és sárlavinák.

Mohammed Ali Husszein kormányzati tisztségviselő azt mondta, mintegy százezer embernek kellett elhagynia a Cox's Bazar körzetben fekvő Moheskali szigeten lévő otthonát. Hozzátette, hogy a mentőszolgálatok a helyszínen vannak és ellátják a bajba jutottakat.

Egy moheskali tisztségviselő azt mondta, a szigetet perceken belül elárasztotta az eső.

"A szigetlakók az előző nap kiadott riasztást követően arra készültek, hogy a ciklon elől a kialakított menedékhelyekre menjenek, azonban még ezt megelőzően elkezdett ömleni a víz. Végül a legtöbb lakost sikerült biztonságba helyezni" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.