Aktivizmus

Békés forradalomra törekszik a kubai demokratikus ellenzék

Erőszakmentes, csendes forradalom útján, alulról felfelé haladva szeretnék lebontani a rendszert.

2016.05.21 18:18MTI

Békés forradalom útján szeretné az emberi jogok tiszteletben tartását elérni a kubai demokratikus ellenzék - mondta Óscar Elías Biscet kubai emberi jogi aktivista szombaton az M1 aktuális csatornán.

Az aktivista, aki Orbán Viktor miniszterelnök meghívására érkezett Magyarországra, a műsorban elmondta: erőszakmentes, csendes forradalom útján, alulról felfelé haladva szeretnék lebontani a rendszert.

Óscar Elías Biscet, aki 1999-től 2011-ig börtönben volt, hangsúlyozta, hogy a kommunista párt hatalma - az alkotmány felfüggesztése miatt - nem legitim az országban. Éppen az alkotmányos jogokra hivatkozva nyerhetik meg a harcukat - tette hozzá.

Szólt arról is, hogy a börtönévei végén a kubai hatalom arra akarta rábírni, hagyja el az országot, de ezt visszautasította. A kubai demokratikus ellenzék egyik legfontosabb kezdeményezése, az Emilia Projekt életre hívója elmondta azt is, hogy most először jár külföldön.

Arra a kérdésre, hogy visszaengedik-e hazájába, azt mondta: a rezsim maga engedélyezte az útját, így minden bizonnyal vissza is térhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.