Csúcstalálkozó

A G7 gátat vetne a terrorizmus finanszírozásának

Erről szóló akciótervet dolgoznak ki a kétnapos csúcstalálkozón.

2016.05.21 11:59MTI

A világ hét legfejlettebb országát tömörítő G7-csoport pénzügyminiszterei és jegybankelnökei megállapodtak abban kétnapos japáni csúcstalálkozójukon, hogy "megerősítik a terrorizmus finanszírozása elleni globális küzdelmet". Az erről szóló akciótervet a csúcstalálkozó végén, szombaton hozták nyilvánosságra.

"Egy műveleti szakaszban vagyunk. Hatékony eszközöket fogunk bevetni a terrorizmus finanszírozása ellen, ez nélkülözhetetlen" - jelentette ki Michel Sapin francia pénzügyminiszter az AFP hírügynökségnek adott interjújában. "Ez mindenekelőtt a pénzügyi információknak a hírszerző ügynökségek közötti kiterjedtebb megosztását jelenti, különösen a nagy pénzmozgások esetében, amelyeket például az Iszlám Állam (nevű dzsihadista szervezet) végez Irakban és Szíriában" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.