Bűncselekmény lett volna a terhességmegszakítás

Vétót kapott az abortuszról szóló törvény Oklahomában

A törvényjavaslat bűncselekménynek minősítette volna a művi abortuszt még nemi erőszakból eredő terhesség esetén is.

2016.05.21 09:58MTI
hirdetés

Megvétózta pénteken Oklahoma állam kormányzója, Mary Fallin azt a törvényjavaslatot, amely bűncselekménynek minősítette volna a művi abortuszt még nemi erőszakból eredő terhesség esetén is.

A tervezetet előző nap fogadta el az amerikai tagállam szenátusa. A törvényjavaslat lehetővé tette volna azt is, hogy bevonják az abortuszt végző orvosok engedélyét.

Mary Fallinnak öt napja volt arra, hogy aláírja vagy megvétózza a törvényjavaslatot. A kormányzó - aki egyébként a művi abortusz ellenzője - indoklása szerint azért vétózta meg a törvényjavaslatot, mert az ebben a formájában túlságosan pontatlan, nem kellően egyértelmű.

A javaslatot egyébként 33:12 arányban, de vita nélkül szavazta meg az oklahomai törvényhozás felsőháza. A törvény csak abban az esetben engedte volna meg a mesterséges terhesség-megszakítást, ha az anya élete veszélyben van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.