Illegális bevándorlás

Harminc százalékkal nőtt a menedékjogot kérők száma Ausztriában

Január eleje és április vége között mintegy 19 ezren folyamodtak kérelmükkel a hatóságokhoz, ez majdnem a fele az egész évre tervezett osztrák elfogadási létszámkeretnek.

2016.05.21 09:29MTI

A tavaly azonos időszakhoz képest csaknem harmadával többen folyamodtak menedékjogért Ausztriában - hozta nyilvánosságra pénteken az osztrák belügyminisztérium.

Január eleje és április vége között mintegy 19 ezren folyamodtak kérelmükkel a hatóságokhoz, ez majdnem a fele az egész évre tervezett osztrák elfogadási létszámkeretnek, amelyet 37 500-ban határozott meg Bécs.

A kérelmezők zöme Afganisztánból, Szíriából és Iránból érkezett Ausztriába, egyharmaduk nő. Ami a kedvező elbírálást illeti, arra a szíriaiak messze a legesélyesebbek: 84 százalékuk jár eredménnyel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.