Illegális bevándorlás

Újabb migránsokat küldtek vissza Törökországba

Gyerekek is voltak közöttük.

2016.05.20 19:26MTI

A görög rendőrség közlése szerint az égei-tengeri szigetekről gyűjtötték össze a csoport 51 tagját, akik Bangladesből, Pakisztánból, Irakból, Afganisztánból, Algériából, Iránból, Nepálból és Marokkóból származnak, és volt köztük négy gyerek is. Dikili és Gulluk török kikötővárosokba vitték őket az Európai Unió és Törökország megállapodása keretében.

A pénteki csoporttal 441-re nőtt a visszafordított migránsok száma. A megállapodás értelmében Törökország visszafogadja azokat az illegális bevándorlókat, akik március 20-a után érkeztek görög területre, és nem kapnak ott menedékjogot.

Görögországban jelenleg mintegy 54 ezer ember várakozik sorsának alakulására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.