Kijelentés

Franciaország nem látja szívesen az Eagles of Death Metal zenekart

Törölték az Eagles of Death Metal fellépését két franciaországi fesztiválon a zenekar frontemberének vitatható kijelentései miatt.

2016.05.20 19:16MTI

A november 13-i párizsi terrortámadás idején a Bataclan koncertteremben fellépő zenekar énekese, Jesse Hughes egy interjúban "a beavatott muszlim személyzetet" és a "politikailag korrekt liberális mentalitást" tette felelőssé a mészárlásért.

Az időnkénti szélsőséges állásfoglalásairól ismert Taki's Magazine-nak adott interjúban a zenész azt mondta, hogy már az előadás előtt látott gyanúsan viselkedő embereket a koncertteremben, a merényletet belülről szervezték meg, és muszlimok az utcán már a mészárlással egy időben "ünnepelték a támadást", vagyis előre kellett tudniuk róla.

A fegyvertartás híveként ismert Hughes bírálta a sajtót is, amiért úgymond "fontos részleteket" hallgatott el, például azt, hogy - mint állítja - a terroristákat már jó előre beengedték a terembe, és a biztonsági őrök egy része tudott a készülő merényletről, sőt együttműködött a terroristákkal.

Úgy tudja, hogy az őrök közül különös módon hatan nem jelentkeztek szolgálatra azon az estén. Azt is állította, hogy látta a teremben Salah Abdeslamot, a párizsi merényletsorozat egyetlen életben maradt tagját, noha a nyomozati eredmények soha nem utaltak arra, hogy ő is ott lett volna a Bataclannál.

Az Eagles of Death Metal zenekar a Cabaret Vert nevű vidéki és a Rock en Seine párizsi fesztiválon lépett volna fel augusztus 25-én és augusztus 26-án, a két fesztivál azonban pénteken közleményben jelentette be a koncertek elmaradását, hangoztatva, hogy "messzemenően nem értenek egyet Jesse Hughues közelmúltban tett kijelentéseivel".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.