Nemi erőszak

Németországi molesztálás - Újabb felmentő ítélet szexuális bűncselekmény ügyében

Felmentő ítéletet hozott csütörtökön a hamburgi városi bíróság a németországi nagyvárosban szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadások ügyében indított első büntetőperben.

2016.05.20 07:30MTI

A szexuális kényszerítéssel vádolt 30 éves afgán férfit bizonyíték hiányában mentette fel az elsőfokú bíróság, mert nem tudta őt egyértelműen azonosítani a tanúként beidézett két fiatal nő, akik korábban fényképek alapján felismerni vélték.

"Már nem tudom, hogy ki mindenki fogdosott össze, csak ki akartam szabadulni és ilyenkor nem az arcokra figyel az ember" - magyarázta bizonytalanságát egyikük a Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint.

A Németországba tavaly érkezett menedékkérő férfi kezdettől fogva tagadta a vádat. A bíróság kártérítést ítélt számára, amiért négy hónapig előzetes letartóztatásban tartották.

Szilveszterkor több német nagyvárosában követtek el tömegesen nők sérelmére szexuális zaklatást és lopást. A hatóságok szerint az elkövetők többnyire észak-afrikai fiatalok voltak, akik csoportosan körbevették, zaklatták és meglopták az áldozatokat.

Hamburgban több mint 400 nőt ért ilyen támadás, ezek miatt 243 feljelentést tettek. A hatóságok 21 feltételezett elkövető ellen indítottak eljárást, 4 személyt előzetes letartóztatásba helyeztek.

A hamburgi a harmadik ítélet a szilveszteri szexuális bűncselekményekkel kapcsolatban. Az első ítéletet a kölni városi bíróság hozta, a vádlottat ugyancsak bizonyíték hiányában felmentették. A második ítéletet a düsseldorfi városi bíróság hozta, a vádlottra - egy 33 éves marokkói férfira - több bűncselekményért összesen 1 év 7 hónap letöltendő szabadságvesztést szabtak ki. Ebből 9 hónapot úgynevezett tettleges becsületsértés címén kapott, amiért molesztált egy 18 éves lányt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.