Illegális bevándorlás

Schulz: aki nemet mond a befogadásra, nem állíthatja, hogy az EU képtelen megoldani a migrációt

"A több mint 500 milliós Európában nem jelenthet problémát egymillió menekült befogadása, ha megosztjuk a terheket."

2016.05.06 16:32MTI

Aki nemet mond a befogadásra, nem állíthatja, hogy az EU képtelen megoldani a migráció problémáját - jelentette ki Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke a Ferenc pápával való pénteki vatikáni találkozót követő sajtótájékoztatón.

Martin Schulz szerint Ferenc pápának Európáról mondott beszédét terjeszteni kell és minden európai fővárosban el kell olvasni, főleg azoknak, akik azt hiszik, a migráció csak Németországra tartozik. "A több mint 500 milliós Európában nem jelenthet problémát egymillió menekült befogadása, ha megosztjuk a terheket" - hangsúlyozta.

Az Európai Parlament elnöke úgy fogalmazott, Ferenc pápa az Európa egysége melletti elkötelezettségéért kapott Károly-díj átvételekor mondott beszédében "európai álmait" sorolta fel. Martin Schulz hangsúlyozta, hogy a megvalósítandó álmok közé tartozik az is, hogy tegyenek a "legaktívabb európai generációt", vagyis a fiatalokat sújtó munkanélküliség ellen.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a sajtóértekezleten azt hangoztatta: azoknak kell elolvasni Ferenc pápa beszédét, akik másokkal ellentétben nem "teljes, hanem csak részidőben európaiak".

A két uniós vezető egyaránt sajnálatát fejezte ki Ahmet Davutoglu török miniszterelnök lemondása miatt, hangsúlyozva, hogy az EU-val együttműködő partner jelentette be távozását. Reményüket fejezték ki, hogy Davutoglu utódjával is eredményes közös munkát tudnak folytatni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.