Terrorizmus

Terrorcselekményt akadályoztak meg Oroszországban

A közelebbről egyelőre meg nem határozott támadást a "májusi ünnepek" (május 1. és május 9.) idején szándékoztak elkövetni.

2016.05.06 14:37MTI

Terrorcselekményt akadályozott meg a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB), amelyet a krasznojarszki tömegközlekedés ellen szándékoztak elkövetni - közölte a pénteken a FSZB társadalmi kapcsolatokért felelős részlege.

A közlemény szerint az orosz hatóságok közép-ázsiai országok állampolgárait vették őrizetbe, akik nemzetközi terrorszervezetekkel álltak kapcsolatban. A közelebbről egyelőre meg nem határozott támadást a "májusi ünnepek" (május 1. és május 9.) idején szándékoztak elkövetni.

Szerdán Moszkvában vettek őrizetbe a május 9-i győzelem napi ünnepségekre terrorakciót tervező, közép-ázsiaiakból álló csoportot. A merényletek elkövetésével az FSZB szerint a Szíria és Törökország területén tevékenykedő nemzetközi terrorszervezetek vezetői bízták meg őket.

Oroszországban május 9-én ünneplik a második világháború végét az európai hadszíntéren, orosz elnevezéssel a Nagy Honvédő Háború befejezését. A fővárosban és országszerte a Szovjetunió győzelméről katonai parádéval és számtalan rendezvénnyel emlékeznek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.