Lángol

Megállíthatatlanul tombol az erdőtűz Kanadában

Rendkívüli állapotot hirdettek Alberta megyében, már 90 ezer embert kellett kitelepíteni.

2016.05.05 07:53MTI
Twitter/CTV Edmonton

Rendkívüli állapotot hirdettek ki a kanadai Alberta megyében napok óta tomboló erdőtűz miatt. A lángok eddig 1600 épületet tettek tönkre és 10 ezer hektár erdőt perzseltek fel. A hatóságok attól tartanak, hogy az erős szél miatt a tűz gyorsan továbbterjed a környék egyik repülőtere felé.

A legsúlyosabb helyzet Fort McMurray településen van, ahol már 90 ezer embert kellett kitelepíteni. A közelben futó olajvezetékeket elzárták, Justin Trudeau miniszterelnök pedig a kanadai légierőt is a helyszínre vezényelte. Félő azonban, hogy a lángokat így sem lehet már megfékezni.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.