V4

Folytatódik a V4-ek és a Keleti Partnerség országainak külügyminiszteri találkozója

Plenáris üléssel folytatódik szerdán Prágában a visegrádi négyek és a Keleti Partnerség országainak külügyminiszteri találkozója.

2016.05.04 10:50MTI
KKM

A külügyminiszterek és az Európai Unió magas rangú képviselői tárgyalásainak fő napirendi pontjait az EU és a Keleti Partnerség programjában részt vevő országok közti együttműködés fejlesztésének további lehetőségei jelentik, elsősorban a közlekedési infrastruktúra, a civil társadalom kiépítése, az oktatásügy és az egészségügy terén - tájékoztatta az MTI-t a cseh külügyminisztérium.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a plenáris ülés kezdete előtt moldovai partnerével tárgyalt kétoldalú témákról.

"Abban állapodtunk ma meg, hogy Magyarország továbbra is elkötelezetten támogatja Moldova európai integrációs törekvéseit. A gazdasági együttműködés fejlesztése érdekében a Richter és a Fővárosi Vízművek piaci pozíciójának javítására kértem a moldovai minisztert" - mondta az MTI-nek a megbeszélések után Szijjártó Péter.

"Harminc ösztöndíjat ajánlottunk fel, illetve júniusra összehívtuk a gazdasági vegyesbizottság ülését a kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése erdekében" - tette hozzá a miniszter.

A V4-ek és a Keleti Partnerség országainak külügyminiszteri találkozójáról délután közölnek részleteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.