Közlekedési balesetek

Pár nap alatt több mint száz halott Vietnamban

Közlekedési balesetekben több mint száz ember halt meg Vietnamban az utóbbi négy napban, a déli országrész felszabadításának és az ország újraegyesítésének ünnepe alatt.

2016.05.04 09:13MTI

A Thanh Nien (Fiatal Nép) című internetes oldal beszámolója szerint múlt szombat óta 152 közlekedési balesetet jegyeztek fel, amelyekben összesen 111-en vesztették életüket és 138-an sérültek meg.

Csupán kedden, a négynapos ünnep utolsó napján, hatvan baleset volt az utakon, ezekben negyvenegy ember vesztette életét, ötvenen pedig megsérültek.

Az ünnepek alatt sok vietnami utazik haza vagy kirándul a délkelet-ázsiai országban. Az ünnepi rohanásra vezethető vissza a balesetek többsége.

A 90 millió lakosú országban amúgy is gyakoriak a közúti balesetek a rossz útviszonyok és a közlekedési szabályok széles körű be nem tartása miatt. A statisztikai hivatal adatai szerint tavaly a 22 404 balesetben 8671 ember halt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.