Szörnyű eset

Elfogták az oroszországi szamarai körzet helyettes rendőrparancsnokának gyilkosait

Az összes áldozat Gost családtagja volt, vasrudakkal és kalapácsokkal verték őket agyon.

2016.05.02 16:41MTI

Elfogott az orosz rendőrség a hétvégén három férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy családjának öt tagjával együtt április végén meggyilkolták a belügyminisztérium szamarai körzeti törzsfőnökének helyettes parancsnokát - közölte hétfőn a tárca sajtószolgálata.

Irina Volk belügyi sajtószóvivő szerint a nyomozás által feltárt bizonyítékok alátámasztották a gyanúsítottak bűnösségét, akik be is vallották tettüket. A gyilkosság indítékairól Volk nem nyilatkozott.

Andrej Gost rendőrezredes, valamint három nő és két férfi holttestére április 24-én, vasárnap találtak rá a Szizrany város melletti Ivasevka községben, a parancsnokhelyettes szüleinek házában. Az összes áldozat Gost családtagja volt, vasrudakkal és kalapácsokkal verték őket agyon.

A helyszínen találtak egy hétéves kislányt is, akit súlyos fejsérüléssel szállítottak kórházba. A gyermek, Gost unokahúga, azóta is kómában van.

Vlagyimir Markin, az orosz szövetségi Nyomozó Bizottság szóvivője vasárnap úgy nyilatkozott, hogy Gosték háza ellen rablótámadást hajtottak végre, amelynek elkövetői közép-ázsiai (sajtóértesülések szerint üzbég) férfiak. Alekszandr Hinstejn, az orosz állami duma biztonsági ügyekért és korrupcióellenes harcért felelős bizottságának elnöke korábban azt közölte, hogy a "példa nélküli kegyetlenséggel" elkövetett gyilkosság indítéka a nyomozók fő feltételezése szerint bosszú volt.

Gost ezredes 2013 és 2015 között a szizranyi belügyi parancsnokság vezetője volt. A városban, ahol magas a bűncselekmények száma, a rendőrség tavaly akciókat hajtott végre az illegális ékszer-, alkohol- és fegyverkereskedők ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.