Terrorizmus

Az Iszlám Állam több tagjával végzett a török hadsereg

Az akció válasz volt az IÁ vasárnapi támadásaira, amelyek során négy újabb, szíriai területről indított aknagránát csapódott be a délkelet-törökországi Kilis városban.

2016.05.02 09:25MTI

Ismét az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet állásait lőtte vasárnap a török haderő Szíria északi részén, megölve legkevesebb 34 szélsőségest - jelentette hétfőn az Anadolu török állami hírügynökség.

Az akció válasz volt az IÁ vasárnapi támadásaira, amelyek során négy újabb, szíriai területről indított aknagránát csapódott be a délkelet-törökországi Kilis városban. Ott nyolcan sérültek meg, köztük egy várandós nő is. Kilisben az elmúlt hetekben szinte mindennaposak a hasonló incidensek; január 18. óta a robbanásokban tizennyolc ember vesztette életét, köztük hét szíriai állampolgár.

A török tüzérség az utóbbi napokban már fegyveres drónokat is bevet az IÁ elleni küzdelemben. Vasárnap négy távirányítású szerkezet szállt fel a délkelet-törökországi Incirlik légi bázisról, amelyek huszonkilenc dzsihadistával végeztek. A tüzérségi lövegek és rakéták ezen felül még harmincnégy terroristát "semlegesítettek". A szíriai határtól tizenkét kilométerre zajló katonai műveletben megsemmisült az ellenség további hat járműve és öt tüzelőállása is.

Az USA májusban teherautókra épített rakétavető rendszert (HIMARS) telepít Törökország szíriai határvidékére, hogy hatékonyabbá tegye a küzdelmet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.