Brüsszeli merényletek

Részlegesen megnyitották a brüsszeli nemzetközi repülőteret

A Zaventem nemzetközi repülőtér indulási csarnokában öngyilkos merénylők március 22-én kettős robbantást hajtottak végre.

2016.05.01 12:49MTI
Twitter Newsroom

Részlegesen megnyitották vasárnap a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér indulási csarnokát, ahol öngyilkos merénylők március 22-én kettős robbantást hajtottak végre - jelentette be a légikikötőt üzemeltető társaság.

Vasárnap délután három, hétfőtől pedig már huszonöt légitársaság utasai használhatják az indulási csarnokot.

A vállalat tájékoztatása szerint a robbantások következtében jelentősen megrongálódott csarnok teljes újranyitása júniusban várható.

A Zaventem repülőteret április elején részleges újranyitották, és jelenleg korábbi kapacitása 80 százalékával üzemel.

A két helyszínen - a repülőtéren és a metróban - végrehajtott brüsszeli terrortámadásokban legalább harminckét ember életét vesztette.

Zaventem Európa egyik legnagyobb repülőtere: évente 23,5 millió utast szolgál ki, valamint 489 ezer tonna teherszállítmány halad át rajta. Hetvenhét különböző légitársasággal 226 úti cél érhető el az Európai Unió és a NATO székhelyének is otthont adó belga főváros nemzetközi repülőteréről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.