Ezen besír!

Polipot ekkorát zakózni még nem látott - de ami utána történik!

Kész tudomány és evolúció van e nagyon vicces felvétel mögött!

2016.04.29 21:29ma.hu

Kókuszdió-héjat talált magának ez az okos jószág, a cipekedés közben azonban egyszer csak hatalmasat esett, bezáródott a két félhéj közé, és csak gurult-gurult a szegény nyolclábú. De mi emögött a tudomány?

Az eszközhasználat nem csak az ember és néhány főemlős sajátja - akad még kifejezetten intelligens faj a Földön, csak éppen nem a szemünk előtt küzd a túlélésért. Erre szolgálat bizonyítékot az alábbi videó is, mely elképesztő tanúbizonyságot ad a polipok védekező mechanizmusáról. A puhatestű, tengeri lények alapvetően védtelenek támadóikkal szemben, de már egyre több példány rájött arra, hogyan tehet szert nagyobb biztonságra a rá leselkedő ezernyi veszéllyel szemben. A trópusi vizekben élő fajok például a sekély tenger fenekére merülő kókuszhéjakat keresik, ezzel egyfajta páncélba burkolva egyébként könnyű célpontnak minősülő testüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.