Illegális bevándorlás

Nauru szigetén felgyújtotta magát és meghalt egy iráni menekült

Belehalt sérüléseibe pénteken az az iráni menekült, aki a héten, tiltakozásul a szigorú ausztráliai bevándorlási szabályok ellen, felgyújtotta magát a csendes-óceáni Naurun.

2016.04.29 11:30MTI

Az ausztrál bevándorlási hivatal közölte, hogy a 22 éves férfi egy ausztrál kórházban meghalt.

Nauru kormánya arról tájékoztatott, hogy a menekült az ENSZ menekültügyi hatóságának a naurui látogatásához akarta időzíteni tiltakozását.

Ausztrália visszafordítja azokat az illegális bevándorlókat, akik lélekvesztőkön próbálják meg elérni partjait. Ezek a menekültek az a többi között Naurun és Pápua Új-Guineán várhatják ki menedékkérelmük elbírálását.

Nauru szigetén 718 afrikai, közel-keleti és dél-ázsiai menedékkérő tartózkodik, közülük a múlt hónap végéig 485-en minősültek menedékstátusra alkalmasnak. 83-nak elutasították a kérelmét, 150 ember ügyét pedig még nem bírálták el az ausztrál hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.