Nahát!

Egy 11 éves kislány játszotta ki a moszkvai reptér biztonságát

A gyermeknek felnőtt kísérő, igazolvány és repülőjegy nélkül sikerült a moszkvai repülőtér összes biztonsági ellenőrzésén túljutnia, majd Szentpétervárra utaznia anélkül, hogy az bárkinek feltűnt volna. A kislány azt mondta, hogy még sosem utazott repülővel és látni szerette volna Szentpétervárt.

2016.04.28 21:20ma.hu

A biztonsági kamerával rögzített felvételeken az látható, hogy a 11 éves kislány senkitől sem zavartatva áthalad a biztonsági kapun és elveszi csomagját az ellenőrzés után, majd elmegy. De feltűnik máshol is a képeken: a beszállókártya ellenőrzésekor például egy ideig keresi az alkalmat, majd egy idegen családhoz csatlakozik, úgy tesz, mintha hozzájuk tartozna. Végül feljutott a repülőre, ahol egy üres helyre leült és elutazott Szentpétervárra úgy, hogy közben sem iratai, sem kísérője, sem repülőjegye nem volt.


A kislány, elmondása szerint, egy barátját és édesapját búcsúztatta el a reptéren, amikor úgy döntött, hogy elutazik Szentpétervárra, mert még sohasem ült repülőn – nyilatkozta Tatjana Morozova, a szentpétervári reptéri rendőrség szóvivője.

Az orosz légikikötőkben a 2011. január 24-i 37 áldozatot követelő Domogyedovói öngyilkos merénylet után fokozták a biztonsági ellenőrzéseket. A Rosszija légitársaság egyik munkatársa úgy nyilatkozott, hogy a repülőtéri szolgálatok és ők is felelősek az utasok ellenőrzéséért. Maria Pesenkova, a Rosszija sajtófőnöke szerint hibáztak, ezért további intézkedéseket kell bevezetni, és a repülőgép fedélzetén is ellenőrizni kell a beszállókártyákat.

A kislány Szentpétervárt nem láthatta, mert a rendőrök már a terminálban elkapták és megvárták, amíg a szülei mobiltelefonján felhívták. Az eset után most a reptéri biztonsági szolgálatnak és a légitársaságnak belső vizsgálat, a szülőknek bírság, a kislánynak pedig minden bizonnyal alapos szidás lesz a büntetése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.