Demonstráció

Franciaországban komoly zavargások kísérték a tüntetéseket

Az összecsapásokban megsebesült 24 rendőr, közülük hárman igen súlyosan.

2016.04.28 20:05MTI

Franciaország több városában komoly zavargások kísérték csütörtökön a munkajogi reform ellen meghirdetett tüntetéseket. Az összecsapásokban megsebesült 24 rendőr, közülük hárman igen súlyosan - jelentette be Bernard Cazeneuve belügyminiszter.

Országszerte 124 embert vettek őrizetbe. A tüntetők között is vannak sérültek. A rendőrség szerint Párizsban mintegy 300, álarcot viselő ember csapott össze a rendőrökkel. A miniszter felszólította az utcai megmozdulások szervezőit, hogy határozottan ítéljék el a rendbontásokat.

Két hónapon belül a diákok nyolcadik, a szakszervezetek negyedik alkalommal hívták tüntetni a munkavállalókat a törvénytervezet ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.