Bolti lopás miatt bukott le

Elkapták a kölni erőszak kulcsfontosságú gyanúsítottját

Bolti lopás miatt bukott le a "kölni erőszakként" elhíresült újévi molesztálás kulcsfontosságú gyanúsítottja, egy 19 éves marokkói fiatal.

2016.04.28 16:28ma.hu
A kölni pályaudvar Szilveszter éjjelén (Fotó: EPA)

Még szerdán letartóztatták Svájcban azt a 19 éves fiatalt, aki kulcsfontosságú szerepet játszott a szilveszter éjjeli kölni erőszak megszervezésében - írja a Local német hatósági információkra hivatkozva.

A fiatal 24 éves barátjával cigarettát és élelmiszereket lopott egy határvárosi boltból, de miután távoztak, a biztonsági őr követte őket. Miután a fiatalok átlépték a svájci határt, a biztonsági őr értesítette a német rendőrséget, akik riasztották a svájci határőrséget - írja a Hirado.hu.

A határőrök egyike azonban felismerte a 19 évest, mint az újévi molesztálások egyik fő felbujtóját. Miután leellenőrizték a fiatalt, kiderült, hogy valóban ő az egyik feltételezett erőszaktevő, az ellene kiadott európai elfogatóparancsra is hamar fény derült.

A határváros azóta kiadta a fiatalt a német hatóságoknak.

Összesen három férfit ítéltek el Kölnben a szilveszteri erőszak éjszakáján történt bűncselekményekért, és ők is csak garázdaságért kaptak csökkentett büntetést. A helyi rendőrség azóta bevallotta, kevés esélye van arra, hogy valaha elkapják a valódi erőszaktevőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.