Lefejezték

Kivégeztek egy kábítószer-kereskedőt Szaúd-Arábiában

Lefejeztek csütörtökön Szaúd-Arábiában egy kábítószer-kereskedelemért halálra ítélt jordániai férfit, így vele együtt év eleje óta már 88 kivégzést hajtottak végre a sivatagi királyságban.

2016.04.28 15:50MTI

Mohamed Abu Zajedet azért ítélték halálra, mert "nagy mennyiségű amfetamintablettát" vitt be az országba - derült ki a szaúdi belügyminisztérium közleményéből.

A férfit az ország északi részén, a jordániai határ közelében lévő Tabúkban fejezték le.

Tavaly 153 embert végeztek ki Szaúd-Arábiában, amire 20 éve nem volt példa az ultrakonzervatív arab országban. A szaúdi hatóságok közlésük szerint elrettentés céljából alkalmazzák a halálbüntetést, amely terrorizmus, gyilkosság, nemi erőszak, fegyveres rablás és kábítószer-kereskedelem esetén szabható ki.

Az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet nemrég közölt jelentése szerint Kína, Irán, Pakisztán, Szaúd-Arábia és az Egyesült Államok az az öt ország, ahol a legnagyobb számban hajtottak végre halálos ítéleteket 2015-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.