Elhagyhatja az országot

Feloldották Szavcsenko testvérének oroszországi kiutazási tilalmát

Vira Szavcsenko, akit szerda este tartóztattak fel az orosz-ukrán határon, a közeli órákban elhagyhatja az országot.

2016.04.28 15:41MTI

Feloldották az orosz bíróság által 22 év szabadságvesztésre ítélt ukrán katonanő, Nagyija Szavcsenko testvérének Oroszországból történő kiutazására vonatkozó tilalmat - jelentette csütörtökön a TASZSZ orosz állami hírügynökség "bűnüldöző szervekre" hivatkozva.

A TASZSZ forrásai szerint Vira Szavcsenko, akit szerda este tartóztattak fel az orosz-ukrán határon, a közeli órákban elhagyhatja az országot. Az orosz határőrök az ellene kiadott körözésre hivatkozva nem engedték őt kilépni az országból, de ezt a korlátozást most feloldották.

Vira Szavcsenko ellen a csecsen legfelsőbb bíróság egyik bírájának megsértése miatt van érvényben letartóztatási parancs Oroszországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.