Migránsválság

Kiürítik a migrációs tábort Idomeniben

A terv az, hogy hét végére mind a 10 ezer 500 menekültet elviszik a görög-macedón határról.

2016.04.28 08:27ma.hu

Ma kezdik kiüríteni a migrációs tábort Idomeniben. A terv az, hogy hét végére mind a 10 ezer 500 menekültet elviszik a görög-macedón határról. Az M1 tudósitója azt mondta: a hatóságok félnek, mert a tömeget nehéz lesz meggyőzni, hogy önként menjenek el - írja a hirado.hu.

Rendkívül feszült a helyzet Idomeniben. Mára ugyanis a helyi görög lakosok is tiltakozást jelentettek be, de végül elhalasztották a tiltakozó akciót.

Az Idomeniben élőknek elegük van abból, hogy hónapok óta a "küszöbeiken, kertjeikben alszanak a migránsok" - számolt be róla az M1 tudóstója.

M1 screenshot

Úgy sikerült meggyőzni őket a görög hatóságoknak, hogy azt ígérték, már csütörtökön legalább ezer illegális bevándorlót elszállítanak Idomeniből.

Muci Attila úgy tudja eddig csak 2-300 migránst sikerült meggyőzni, hogy már ma hagyják el a tábort.

M1 screenshot


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.