Diplomácia

Szeptemberre halasztották az EU-Ukrajna csúcstalálkozót

Az EU-ukrán csúcstalálkozóig az új ukrán kormány tovább dolgozhat a reformtörekvéseket célzó kötelezettségvállalásainak végrehajtásán.

2016.04.27 16:39MTI

Szeptemberre halasztották az európai uniós tagállamok és Ukrajna állam- és kormányfőinek május 19-re tervezett csúcstalálkozóját - közölte az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács szerdán.

A testület közleménye szerint az Európai Tanács és az Európai Bizottság vezetői, valamint Petro Porosenko ukrán elnök abban állapodtak meg, hogy átütemezik a kétoldalú csúcstalálkozójukat szeptemberre, de pontos dátumot nem határoztak meg. Arról később, de mindenképpen még a június 28-29-én tartandó EU-csúcs előtt dönteni fognak - áll a közleményben.

Egy neve elhallgatását kérő uniós forrás arról tájékoztatott, hogy az EU-ukrán csúcstalálkozóig az új ukrán kormány tovább dolgozhat a reformtörekvéseket célzó kötelezettségvállalásainak végrehajtásán.

A későbbi találkozóig befejeződhet a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hitelprogramjának felülvizsgálata, valamint megtörténhet az EU-ukrán társulási megállapodás ideiglenes alkalmazásának újraértékelése is - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.