Párizsi merényletek

Vádat emeltek Salah Abdeslam ellen a brüsszeli terrortámadások előtti lövöldözés miatt is

A tűzpárbaj a hatóságok terrorellenes csoportjának a párizsi merényletek felderítését célzó művelete közben robbant ki.

2016.04.21 20:57MTI
hirdetés

Brüsszelben vádat emeltek csütörtökön a tavaly novemberi párizsi merényletek egyik fő felelősének tartott Salah Abdeslam ellen rendőrök elleni lőfegyveres támadás miatt is, amelyet a múlt havi brüsszeli merényletek előtt egy héttel követett el - közölte Abdeslam védőügyvédje.

Sven Mary arról tájékoztatott, hogy a párizsi terrortámadások kitervelésével is vádolt védencét ezúttal gyilkossági kísérlettel vádolták meg a brüsszeli Forest negyedben március 15-én lezajlott lövöldözés miatt.

A tűzpárbaj a hatóságok terrorellenes csoportjának a párizsi merényletek felderítését célzó művelete közben robbant ki. A lövöldözésben négy rendőr megsebesült, egy gyanúsított meghalt, két másik (köztük Abdeslam) pedig elmenekült.

Salah Abdeslamot négy hónappal a párizsi merényleteket követően, március 18-án fogták el Brüsszel Molenbeek nevű negyedében, alig néhány házra szülei lakásától. Már az elfogását követő napon vádat emeltek ellene a párizsi merényletekben játszott szerepe miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.