Ukrán válság

Putyin és Porosenko a rendezésről és az elítéltekről tárgyalt

A megbeszélésen szó esett az Oroszországban elítélt Nagyija Szavcsenko ukrán katonanőről és az Ukrajnában elítélt Alekszandr Alekszandrovról és Jevgenyij Jerofejevről, akiket Kijevben orosz katonai hírszerzőnek tartanak.

2016.04.19 07:06MTI

Az Ukrajna délkeleti részén kialakult helyzet rendezéséről és a kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseiről folytatott telefonos megbeszélést hétfőn Vlagyimir Putyin orosz és Petro Porosenko ukrán elnök.

A Kreml honlapján megjelent közlemény szerint a megbeszélésen szó esett az Oroszországban elítélt Nagyija Szavcsenko ukrán katonanőről és az Ukrajnában elítélt Alekszandr Alekszandrovról és Jevgenyij Jerofejevről, akiket Kijevben orosz katonai hírszerzőnek tartanak.

A két elnök megállapodott arról, hogy Ukrajna Rosztov-na-Donuban működő konzulja rövidesen felkeresheti Szavcsenkót.

A tavaly májusban ukrán területen elfogott, orosz állampolgárságú Alekszandrovot és Jerofejevet hétfőn 14 évi szabadságvesztésre ítélték a terrorizmus és támadó háborúban való részvétel miatt. Szavcsenko, aki márciusban 22 évet kapott két orosz újságíró megölése miatt, jelenleg a börtönében "száraz" éhségsztrájkot folytat, ezért - sajtóértesülések szerint - infúzióra kötötték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.