Terrorizmus

Német lapértesülés szerint Abdeslamnál egy német kutatóintézetről szóló dokumentumokat találtak

A jülichi kutatóintézetről (Forschungszentrums Jülich - FZJ) szóló cikkeket és az intézet vezetőjéről, Wolfgang Marquardtról készült fényképeket is találtak az Iszlám Állam terrorszervezethez sorolt belga állampolgár lakásában.

2016.04.14 12:19MTI

Egy atomenergiával is foglalkozó németországi kutatóintézettel kapcsolatos dokumentumokat találtak a párizsi terrormerényletek legfőbb gyanúsítottja, Salah Abdeslam brüsszeli lakásában - jelentették csütörtökön német lapok.

A Madsack médiacsoport regionális lapjai közös szerkesztőségének (RedaktionsNetzwerks Deutschland - RND) értesülése szerint a jülichi kutatóintézetről (Forschungszentrums Jülich - FZJ) szóló cikkeket és az intézet vezetőjéről, Wolfgang Marquardtról készült fényképeket is találtak az Iszlám Állam terrorszervezethez sorolt belga állampolgár lakásában.

Az RND szerint erről a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) vezetője, Hans-Georg Maassen tájékoztatta a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő parlamenti testület több tagját március végén, négyszemközti beszélgetéseken.

A BfV egy szóvivője német hírportálokon idézett nyilatkozatában elmondta, a szolgálatnak nincs értesülése arról, hogy Salah Abdeslam lakásában találtak dokumentumokat az FZJ egykori nukleáris létesítményéről. Hozzátette, hogy Hans-Georg Maassen nem folytatott ebben az ügyben megbeszéléseket a parlamenti testület tagjaival.

Az FZJ a honlapján közölte: a BfV hivatalosan megerősítette, hogy nincsenek értesülései a kutatóintézet esetleges fenyegetettségéről. Hozzátették, hogy maga az intézet sem tud ilyesmiről. A közlemény szerint az intézmény kapcsolatban áll a biztonsági szervekkel és a nukleáris létesítményeket felügyelő hatósággal.

Az FZJ korábban üzemeltetett két kutatóreaktort, és területén tárolnak nukleáris hulladékot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.