Hiedelem

A Temzében bukkant fel a Loch Ness-i szörny! Videó

Titokzatos jelenséget filmeztek le a londoni fővárost kettészelő folyóban.

2016.04.06 13:06ma.hu

A rejtélyes látványt megörökítő felvételt a Royal Docks és Észak-Greenwich között 1 kilométeres utat megtevő nyílt libegő egyik kabinjából készítették. A Londonban épülő O2-es Aréna melletti részen a piszkos folyóban valami úszik.


A jelenséget lefilmező Penn Plate először nem hitt a szemének: "Bálna úszna a Temzében? Vagy ez egy tengeralattjáró?" Egyik sem túl hihető variáció. Valami hatalmas dolog mindenesetre ott mozog a vízben.

A YouTube-ra feltöltött videó alatti kommentáradatban természetesen megpróbálják megfejteni a rejtélyt. Az esélyesek között előkelő helyet foglal el a skót hiedelemvilág főszereplője, Nessie.

"Átköltözött, ennyi!"

Van, aki Godzillára szavaz, mások delfint vagy fókákat vizionálnak a folyóba. Kérdés, mennyire hihető, hogy ezek az élőlények felúsznak a torkolattól a sziget belseje felé.

2009-ben mindenesetre egy óriás bálna tetemét sodorta a víz a Dartford Bridge-ig, és három évvel korábban több tengeri emlős dehidratáció miatt kimúlt a közeli partszakaszon. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.