Hamisnak bizonyult

Bombariadó miatt kiürítették Varsó mindkét nemzetközi repülőterét

Az evakuáció miatt egyes, a Chopin repülőtérről induló járatok késtek. A modlini járatok menetrend szerint közlekednek.

2016.04.05 21:11MTI

Utólag hamisnak bizonyult bombariadó miatt kiürítették kedd este Varsó mindkét nemzetközi repülőterét - közölte honlapján a Gazeta Wyborcza című lengyel napilap.

A lapnak a Chopin repülőtér, valamint a fapados járatokat fogadó és indító Modlin légikikötő szóvivői megerősítették: robbanóanyag elhelyezését jelző telefonos bejelentés alapján elrendelték a terminálok kiürítését. A tűzoltóság átkutatta az épületeket, s nem találtak robbanóanyagot.

Az evakuáció miatt egyes, a Chopin repülőtérről induló járatok késtek. A modlini járatok menetrend szerint közlekednek.

Az újbóli üzembe helyezést később a Chopin repülőtér is megerősítette Twitter-oldalán.

A Radio ZET lengyel kereskedelmi rádió azon értesüléséről számolt be, hogy a rendőrség egy kelet-lengyelországi községben őrizetbe vette a hamis bombariadó lehetséges okozóját.

A Modlin repülőtéren hasonló körülmények között húsvétkor is elrendeltek evakuációt, a hamis bombariadó miatt múlt héten az elkövető - egy 28 éves, a tett idején ittas férfi - ellen vádat emeltek.

A közveszéllyel fenyegetés Lengyelországban 8 évig terjedő szabadságvesztést vonhat maga után, emellett a repülőtér, az érintett légitársaságok, valamint magánszemélyek is kártérítést követelhetnek a vádlottól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.