Nukleáris

Észak-Korea ismét kilőtt egy rakétát

Egy rövid hatótávolságú föld-levegő rakétáról van szó, amelynek a pontos hatótávolságát még nem tudták megállapítani.

2016.04.01 08:06MTI
hirdetés

Észak-Korea kilőtt pénteken egy rakétát a Japán-tengerbe - közölte egy meg nem nevezett dél-koreai katonai tisztségviselő a Yonhap hírügynökségnek nyilatkozva.

Egy rövid hatótávolságú föld-levegő rakétáról van szó, amelynek a pontos hatótávolságát még nem tudták megállapítani - közölte egy másik tisztségviselő a dél-koreai hadsereg vezérkarából.

A közép-európai idő szerint reggel háromnegyed hatkor végrehajtott kilövés előtt néhány órával a washingtoni nukleáris biztonsági csúcstalálkozón beszélt arról az amerikai, a kínai és a dél-koreai elnök, valamint a japán miniszterelnök, hogy még nagyobb nyomást kell gyakorolni Észak-Koreára, hogy elrettentsék a nukleáris és egyéb katonai kísérletektől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.