Terror

Házibuliból szóltak oda, hogy bomba van a lengyel nemzetközi repülőtéren

Hamis bombariadó miatt 21 embert vettek őrizetbe Varsó környékén.

2016.03.28 13:35MTI
panek, wikipedia.org

Huszonegy embert vett őrizetbe a lengyel rendőrség az után, hogy telefonbejelentés-alapján - utólag hamisnak bizonyult - bombariadót rendeltek el a Varsó melletti Modlin nemzetközi repülőtéren - közölte hétfőn a TVN24 lengyel hírtelevízió.

A fapados járatokat fogadó és indító modlini repülőteret bombariadó miatt néhány órára kiürítették vasárnap éjfélig, és négy érkező járatot a másik varsói légikikötőbe, a Chopin repülőtérre irányítottak át. A légikikötő átkutatása után elindult a normális közlekedés.

A nyomozók megállapították a telefonszámot, amelyről a fenyegetés érkezett. Ennek alapján egy Varsó melletti lakáscímet azonosítottak. A helyszínen egy szórakozó társaságot találtak, többen ittas állapotban voltak. Mivel senki nem vallotta be, hogy ő lett volna a hívás kezdeményezője, a házibuli résztvevőit - 21 személyt - őrizetbe vettek, kijózanodásuk után mindenkit kihallgatnak - közölte a TVN24-gyel a főváros közelében fekvő Nowe Dwory helyi rendőrségének munkatársa.

Lengyelországban akár 8 évig terjedő szabadságvesztés is járhat a közveszéllyel fenyegetés miatt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.