Terror

Már hetven halottja van a pakisztáni merényletnek

A tálibok vállalták a Kelet-Pakisztánban tegnap elkövetett, 70 ember életét követelő öngyilkos merényletet. A sebesültek száma meghaladja a háromszázat - főként nők és gyerekek.

2016.03.28 11:15MTI

A támadás Lahor városában történt egy parkban, ahol a helyi keresztény közösség húsvéti ünnepséget tartott. A halálos áldozatok között sok a nő és a gyermek, a húsvéti fesztiválra ugyanis főként családok érkeztek.

A támadás elkövetését a pakisztáni tálib szélsőséges mozgalom egyik szárnyához, a Tehrik-e Talibán szervezethez köthető egyik csoport vállalta. Pakisztánban a 2009-ben indult katonai műveletek után a tálibok kisebb, elszigetelt területekre szorultak vissza, de továbbra is képesek támadásokat indítani a biztonsági erők és polgári célpontok ellen. A korábbi beszámolók 65 halálos áldozatról szóltak.

Több mint 340-en sebesültek meg a terrortámadásban - tette hozzá a Pandzsáb tartományi mentőszolgálatok szóvivője.

A hivatalos tájékoztatás szerint öngyilkos merénylet történt, a terrorista mintegy 20 kilogramm robbanószert vitt magával a testére erősített robbanóövben, illetve egy hátizsákban. A robbanóanyag mellé csavarokat is tettek, hogy ezzel növeljék a detonáció pusztító hatását.

A robbanás a Gülsán-e-Ikbál park főbejáratához közeli parkolóban történt. Az év egyik első meleg estéjén sokan keresték fel a parkot, és sokan voltak közöttük pakisztáni keresztények, akik a húsvéti fesztiválra érkeztek a parkhoz tartozó vidámparkba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.