Illegális bevándorlás

Több száz migránst tartóztatott fel a tengeren a líbiai parti őrség

Az afrikai országokból származó menekültek az Európai kontinenst három nagyobb, felfújható csónakkal próbálták elérni.

2016.03.28 08:57MTI

A líbiai parti őrség vasárnap mintegy 600 migránst tartóztatott fel, akik három csónakkal próbáltak meg átkelni Európába - közölték az észak-afrikai ország hatóságai.

A migránsokat szállító csónakokat az ország északnyugati részén tartóztatták fel a tengeren ez-Zavija városánál, amely 45 kilométerre nyugatra fekszik Tripolitól.

Az afrikai országokból származó menekültek az Európai kontinenst három nagyobb, felfújható csónakkal próbálták elérni.

Líbiában több fegyveres csoport küzd az ország ellenőrzéséért, és Líbia egy részén megvetette lábát az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet.

Az országban jelenleg két kormány és két rivális parlament működik, Tripoliban és Tobrukban, amelyek közül a nemzetközi közösség az utóbbit ismeri el. A menekülteket a fővárost, Tripolit uraló iszlamista fegyveres szövetséghez hű parti őrség egységei tartóztatták fel.

A káoszt kihasználva az Olaszországtól mindössze háromszáz kilométerre lévő líbiai partokról már eddig is több ezren indultak útnak Európába, és félő, hogy az enyhe tavaszi idő beköszöntével újabb menekülthullám kezdődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.