Illegális bevándorlás

Csaknem négyszáz migránst fogott el a török parti őrség

Öt Leszbosz felé tartó csónakot tartóztatott fel a török parti őrség vasárnap, azokban 350 migráns utazott.

2016.03.28 01:24MTI

A migránsokat egy török járőrhajó fedezte fel körülbelül 7 kilométerre az Izmir tartományban található Dikili városával határos kis öböltől. A csónakok nagyrészt mianmari állampolgárságú utasait egy közeli török rendőrőrsre szállították.

Tömegesen mészárolják országunkban a muszlimokat- indokolta országából való távozását egy mianmari migráns.

"Egyfelől az elnyomás és az életveszély, másfelől a szegénység késztet távozásra minket" - tette hozzá. A nagyrészt buddhisták által lakott Mianmarban a muszlim kisebbség tagjai gyakran válnak a hátrányos megkülönböztetés és a különféle közösségek közötti erőszak áldozataivá.

Az egy hete életbe lépett uniós-török egyezmény hatására jelentősen apadt a görög szigetekre érkező migránsok száma. Miközben korábban naponta ezrek érkeztek Európa területére, a görög hatóságok pénteken csak 78, csütörtökön 161 újonnan beérkezőt regisztráltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.