Brüsszeli robbantások

Sokkoló: csak egy nő és kétéves lánya élte túl a brüsszeli metrórobbantást

A romániai nő csak arra emlékszik, hogy repül felé egy véres test. A szülei háromórás keresés után találták meg őt egy kórházban. A gyereket pedig még később.

2016.03.25 13:52ma.hu

Egy romániai nő és a kislánya lehetnek az egyetlen túlélői a brüsszeli metrómerényletnek a jelenlegi információk szerint - írja a Daily Mail.
 
A Románia legészakibb részéről, Mileancából származó, 23 éves Roxana Stefanucának a családja elmondása szerint megégett az arca, és hasonló sérüléseket szenvedett a gyermeke, Miruna is. Ő csövek segítségével lélegzik.
 
A kétgyermekes anya az idősebbik, ötéves lányát letette az óvodában, és éppen hazafelé tartott a kicsivel a metrón, amikor a merénylet történt. A kocsiban húszan meghaltak, őket a holttestek alól emelték ki.

Twitter RTcom

A nő testvére úgy nyilatkozott: Roxanának az egész arca be van kötözve, csak a szemeit látni. "Sokkos állapotban van. Csak két percet tudtam vele beszélni. Egy erős zajra emlékszik, aztán felé repült egy véres nő. Látta a gyerekét sírni, aztán elvesztette az eszméletét."
 
Stefanuca öt éve él Belgiumban, az apja és a férje egy saját tulajdonú kis építőipari vállalkozást működtet Brüsszelben. A család egyik barátja, Luminita Pascariu azt mondta: a nő szülei a tévében látták a merényletet, és hívták a lányukat, aki nem vette fel. Ezután a szülők bejelentették a rendőrségnek az eltűnést, a hatóságok pedig azt a tanácsot adták, hogy nézzék meg a kórházakat, ahová az áldozatokat vitték.
 
"Három óra múlva találták meg őt. Akkor rájöttek, hogy a kislány is eltűnt. Őt még később, este találták meg egy másik kórházban."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.