Brüsszeli robbantások

Újra jár a brüsszeli metró

Részlegesen újra megindult a terrorista merényletek után leállított brüsszeli metró közlekedése a helyi tömegközlekedési vállalat (STIB) pénteki tájékoztatása szerint.

2016.03.25 13:37MTI
hirdetés

A háromnapos teljes leállást követően a következő napokban a szerelvények reggel 7 és este 19 óra között közlekednek. A vállalat honlapján közzétett információk szerint azonban egyes megállók között továbbra is szünetel a forgalom.

Ilyen a keddi bombamerénylet által érintett metróvonal három - Park, Ars-Loi és Maelbeek nevű - megállója, amelyek között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Vannak olyan metrómegállók is, amelyeken a szerelvények megállás nélkül átrobognak.

A közlekedési vállalat közlése szerint több villamos - amelyek a belvárosban föld alatt haladnak el - nem áll meg a nagyforgalmú megállók mindegyikében.

A STIB 69 megállójából 38 üzemel zavartalanul, de vannak közöttük olyanok, amelyek csak 18 óráig vannak nyitva.

A tömegközlekedés a keddi öngyilkos merényleteket követően egész napra leállt a belga fővárosban. Szerdán egyes villamosjáratok és a buszközlekedés indult el, a metróvonalak forgalmát pótlóbuszok látták el péntek reggelig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.