Komoly csapás az Al-Kaidára

Rakétacsapás végzett az al-Kaida egyik jelentős parancsnokával Pakisztánban

Rakétacsapás végzett pénteken az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik jelentős parancsnokával Pakisztán északnyugati részén - jelentette be szombaton a pakisztáni belbiztonsági szolgálat egy illetékese.

2008.11.01 11:32MTI

Az Abu Dzsihad al-Maszri néven ismert, egyiptomi nemzetiségű al-Kaida parancsnok az afgán határ közelében kapott halálos sebet a légitámadásban, amelyet valószínűleg egy amerikai robotrepülőgép hajtott végre a szóban forgó pakisztáni törzsi terület ellen. 

Két légi csapás érte a területet pénteken, összesen 32 ember halt meg ezek következtében, zömmel az al-Kaida és az iszlamista tálibok harcosai - mondta a névtelenül nyilatkozó pakisztáni illetékes.
 
Al-Maszri arca látható volt korábban több olyan videofelvételen, amelyet az Oszama Bin Laden vezette hálózat tett közzé. Az Egyesült Államok korábban egymillió dolláros jutalmat ígért annak, aki megöli vagy elfogja al-Maszrit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.