Töltött bomba

Brutális, miket operáltak ki a brüsszeli robbantások sérültjeiből!

A kórházba ellátogató belga királyi párnak mutatták meg az orvosok, milyen fémdarabokkal töltötték meg a terroristák a robbanószerkezeteket.

2016.03.24 19:28ma.hu

A keddi brüsszeli terrortámadásnak 31 halálos áldozata és mintegy 300 sérültje van. A terroristák a mészárlást bombákkal követték el, amelyek szögekkel vagy más, fém tárgyakkal voltak megtöltve, a robbanás után hatalmas sebeséggel szóródnak szét, így még több embert sebesítenek meg, mint ha csak a robbanószerkezet robban fel.

Az orvosok csütörtökön a hozzájuk látogató belga királyi párnak és a média munkatársainak megmutatták, hogy miket operáltak ki a sebesültekből. Fülöp király és Mathilde királyné, ha már a louvaini Gasthuisberg kórházban járt, természetesen beszéltek túlélőkkel is – írta a Daily Mail.

Szög a mellkasban

A kórházban készült képek nagyon drámaiak, hatalmas szétcsavarodott és szétszakadt fémdarabokat mutattak. A mészárlás utáni házkutatásokban egyebek mellett ilyen bombákhoz szükséges alkatrészeket is találtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.