Szigorított őrizetben

Kilenc évet kapott a beteget agyonütő orosz orvos

Kilencévi és két hónapi, szigorított őrizetben letöltendő szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a belgorodi bíróság azt az orvost, akit világszerte hírhedté tettek a kórházi biztonsági kamerák televíziókban és közösségi oldalakon bemutatott felvételei, amelyek azt rögzítették, hogyan ütött agyon egy beteget.

2016.03.24 16:51MTI

Ilja Zelengyinov sebészt az orosz büntető törvénykönyvnek az egészségkárosodás szándékos okozásáról és a garázdaság általi testi sértésről szóló rendelkezései alapján ítélték el. Halmazati büntetésként három évre eltiltották az orvosi szakma gyakorlásától. A bíróság enyhítő körülményként ítélte meg, hogy az orvos hozzájárult áldozata eltemettetésének költségeihez. Az erkölcsi kártérítés mértékéről a testület külön, polgári peres eljárás keretében dönt majd.

Zelenyginov december 29-én ütött arcon egy férfit, aki megrúgott egy ápolónőt. Az orvos és az ápolók csak néhány perc múlva vették észre, hogy az 57 éves Jevgenyij Vahtyin, aki a fejét beütötte a padlóba, élettelenül fekszik a földön. Az újraélesztésére irányuló kísérletek nem jártak sikerrel.

A halált a közös fejverőérre mért ütés okozta, emiatt ugyanis aritmia és szívleállás következet be. Fejének beütése miatt a férfi zárt koponya- és agyi sérülést is szenvedett.

A vád tíz és fél évi elzárást, a védelem pedig felfüggesztett büntetést kért a bíróságtól. Zelengyinov elismerte bűnösségét, de hangsúlyozta, hogy nem előre megfontolt szándékkal verte meg és ölte meg a pácienst, akit egyébként gyomorvérzés gyanújával kezeltek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.