Brüsszeli robbantások

A repülőtér csütörtökig, a metróállomások hetekig zárva maradnak

A kedd reggeli terrortámadások után lezárták a füstölgő, helyenként rommá zúzott repülőteret és az oda vezetők utakat, valamint törölték az összes járatot. A merényletek miatt a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liége-be és más városok repülőtereire irányították át.

2016.03.23 13:03MTI

A terrorfenyegetettség miatt csütörtökön is zárva marad a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér, ahol az előző nap kettős robbantást hajtották végre - közölte Arnaud Feist, a légikikötőt üzemeltető vállalat igazgatója.

"Nem lesznek érkező vagy induló kereskedelmi járatok a brüsszeli repülőtéren március 24-én" - írta a cégvezető a Twitteren.

A kedd reggeli terrortámadások után lezárták a füstölgő, helyenként rommá zúzott repülőteret és az oda vezetők utakat, valamint törölték az összes járatot. A merényletek miatt a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liége-be és más városok repülőtereire irányították át.

A két helyszínen végrehajtott keddi brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincegy ember életét vesztette, és nagyjából kétszázhatvanan megsebesültek.

A metróállomás is zárva

Hetekig zárva marad Brüsszelben a megrongálódott Maelbeek metróállomás, ahol számos áldozatot követelő öngyilkos merényletet követtek el - közölte Yvan Mayeur, a belga főváros polgármestere szerdán, a terrortámadás másnapján.

Hozzátette, hogy a közlekedési vállalat még nem fejezte be a keletkezett károk felmérését, valamint a rendőrség is folytatja a robbantás körülményeinek vizsgálatát.

Rodolphe Van Weyenbergh, a brüsszeli szállásadók szövetségének szóvivője bejelentette, hogy a brüsszeli hotelek további ingyenes elhelyezést kívánnak biztosítani a terrortámadások miatt rászorulóknak. Kiemelte, hogy eddig nagyjából száz érintettnek, illetve hozzátartozónak biztosítanak szállást, de a közelgő húsvéti foglalások miatt bizonytalan a további szállásigények kielégítése.

A közösségi oldalakon közzétett információk szerint a Brüsszelben elkövetett terrortámadások áldozataira emlékezve Nem akarunk félelemben élni jelmondattal gyászmenetet tartanak szombaton 14 órakor a belga fővárosban. A spontán szerveződő menet az város egyik szimbólumának számító, az 1958-as brüsszeli világkiállításra készített Atomium kilátó melletti parkból indul.

A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson elkövetett robbantásoknak Maggie De Block belga egészségügyi miniszter szerda reggeli tájékoztatása szerint 31 halottja és 260 sebesültje van, utóbbiak között - külügyi közlés szerint - két magyar.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.