Brüsszeli robbantások

Azonosították az öngyilkos merénylőket

A belga hatóságok azonosították a keddi brüsszeli repülőtéri öngyilkos merényletek elkövetőit: a rendőrség által el-Bakraoui néven ismert két fivérről van szó.

2016.03.23 08:31MTI
Fotó: Twitter

A rendőrség a légikikötő biztonsági kameráinak felvételei alapján három sötét hajú fiatalembert keresett. Közülük ketten öngyilkos merényletet hajtottak végre, harmadik társuk azonban pánikba eshetett, és végül nem robbantotta fel a nála lévő pokolgépet, hanem elmenekült.

Az RTBF belga közszolgálati tévéadó friss értesülései szerint az öngyilkos robbantásokért egy testvérpár felelős, a már korábban is körözött Khalid és Ibrahim el-Bakraoui. A csatorna névtelen forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy két brüsszeli lakosról van szó, akiket a rendőrség különböző bűncselekmények miatt már korábban is ismert.

A testvérpár egyik tagja bérelte ki hamis papírokkal a belga főváros Forest nevű negyedében azt a lakást, amely feltehetőleg a novemberi párizsi terrortámadások főszervezője, az előző pénteken elfogott Salah Abdeslam rejtekhelyéül szolgált az utóbbi hónapokban.

Sajtóhírek szerint ők voltak azok, akik a házkutatásnak indult múlt heti rendőrségi akció során rálőttek a nyomozókra, majd sikerrel elmenekültek a háztetőkön keresztül.

Kettős robbantás történt Brüsszelben

A belga kormány megerősítette, hogy terrortámadások történtek kedd reggel a belga fővárosban több helyen. Rengeteg a halott és a sérült.

Lövések és arab felkiáltások előzték meg a brüsszeli robbanásokat a reptéren

A belga sajtó szerint robbanások előtt lövések dördültek a reptéren és arab nyelvű kiáltásokat is hallottak.

A metróban is bomba robbant

Az egyik metróállomáson is robbantottak közel az ENSZ épületeihez.

Bepánikolhatott a harmadik merénylő

Három elkövetőből kettő felrobbantotta a bőröndjébe rejtett bombáját, míg a harmadik elkövető feltehetően bepánikolt, és nem robbantott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.