Tragédia

Friss: "csak" egy magyar sérültje van a spanyolországi buszbalesetnek

A korábbi információkkal ellentétben csak egy 24 éves magyar fiú sérült meg, mindkét keze eltört.

2016.03.20 16:41MTI
abc11.com

A korábbi információkkal ellentétben csak egy magyar sérültje van a vasárnap reggeli spanyolországi buszbalesetnek - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője az MTI-nek.

Kifejtette: a buszbalesetben egy 24 éves magyar fiú sérült meg, mindkét keze eltört.

A barcelonai magyar főkonzulátus munkatársa telefonon beszélt vele, és az egyetemista elmondta, hogy a kórházban megkapja a szükséges ellátást, a családja pedig hamarosan kiutazik hozzá, így egyelőre nem kért segítséget.

Azt is elmondta, hogy ő volt az egyedüli magyar a buszon.

Az egyetemistákat szállító autóbusz Valenciából Barcelonába tartott, a barcelonai egyetemeken Erasmus-program keretében tanuló, különféle nemzetiségű hallgatók utaztak rajta. A diákok a hagyományos tűzijátékünnepen, a Fallason vettek részt Valenciában, és visszafelé tartottak Barcelonába az AP7-es autópályán, amikor reggel hat óra körül, nagyjából az út felénél, a Tarragona tartománybeli Freginals közelében a jármű balesetet szenvedett. A balesetben a busz 13 utasa meghalt, legalább harmincan súlyosan, további 13-an pedig könnyebben megsérültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.